Garanție până la 2 ani
Istoric complet verificat
Programe de finanțare

Volvo XC-90, cel mai sigur automobil din lume

În momentul în care îți dorești o nouă mașină pentru tine și familia ta ai în vedere mai multe caracteristici. Fiabilitatea, norma de poluare, confortul, dar și un brand renumit sunt doar câteva dintre funcționalitățile căutate. Însă, care este cea mai importantă? SIGURANȚA! Pe lângă toate aceste atribute pe care ar trebui să le încorporeze mașina perfectă pentru tine, ar trebui să primeze siguranța. 

Volvo a lansat în anul 2002 automobilul Volvo XC90, o mașină care îmbină confortul, puterea și siguranța la un loc. Timp de 14 ani, între 2004 și 2017 au fost colectate date referitoare la numărul de accidente și decese în care a fost implicat acest model, iar statisticile au arătat că este cel mai sigur automobil din lume. În toată această perioadă nu a fost înregistrat niciun deces al vreunui pasager sau conducător auto al unui Volvo XC90. 

În fiecare an, specialiștii de la Euro NCAP testează automobile din diverse categorii pentru a stabili care oferă cel mai mare grad de siguranță. Protecția oferită pasagerilor și eficiența echipamentelor de asistență utilizate în cazuri de urgență sunt criterii esențiale pe care cei de la NCAP le iau în calcul.

De ce a câștigat XC90 acest titlu? De peste 40 de ani, compania Volvo colectează date referitoare la accidentele rutiere, reușind să realizeze și să perfecționeze mecanisme de protecție care să aducă normele de siguranță la un alt nivel față de cel al altor branduri de pe piață. 

XC90 oferă un sistem de siguranță tehnologizat peste nivelul celor deja existente. Acesta înglobează un pachet de protecție off-road și un asistent de oprire automată în intersecții. Atunci când mașina se află în pericolul de a părăsi partea carosabilă, tehnologia implementată de Volvo menține poziția pasagerilor în scaune prin rigidizarea centurii de siguranță. În cazul unui impact, scaunele au o anatomie ce permite absorbția șocului.

Frâna automată integrată în sistemul automobilului permite oprire imediată în cazul în care detectează persoane sau alte mașini ce se află foarte aproape de aceasta. Impactul este evitat astfel, în cazul în care o mașină virează brusc de pe sensul opus de mers sau un pieton se antrenează în trecerea carosabilului printr-o zonă interzisă acestuia.  

Dacă îți dorești să devii proprietarul unuia dintre cele mai sigure autoturisme din lume poți completa formularul de comandă, iar noi îți vom asigura toată siguranța de care ai nevoie!

Alte noutăți

Oportunități de leasing pentru firmele de curierat și antreprenorii din domeniul transportului
Una dintre motivațiile noastre ca dealeri auto este susținerea antreprenorilor locali prin contribuția la planul lor de dezvoltare business. Cum? Cu resurse de finanțare și servicii integrate de achiziție de mașini și autoutilitare de 3,5 tone noi sau r...
Leasing financiar pentru mașina care se potrivește business-ului tău
Fiecare dintre noi se regăsește în propriul ritm de zi cu zi, iar nouă ne place să spunem că frumusețea vine, de multe ori, din diversitate. De aceea, vindem mașini noi sau rulate pe bază de comandă după preferințele, nevoile și așteptările fiecărui cli...
Despre mașini în 14 opriri interesante
Când a trecut anul - nu știm. Cert este că am încercat să ținem pasul cu trendurile din industria auto, să descoperim povești noi despre ceea ce ne pasionează cel mai tare și să legăm discuții cu oameni frumoși în materie de mașini și experiențe de cond...
Ai o întrebare?