28 mai

Road trips pentru liderii moderni: 5 opriri pentru reconectare pe traseul București - Iași

Deconectează-te pentru a te reconecta: Road Trips pentru Liderii Moderni.

Mediul de business este din ce în ce mai alert, digitalizat și schimbător; astfel încât liderii moderni se confruntă cu provocarea de a găsi un echilibru între cerințele profesionale și nevoia de reîncărcare a bateriilor pe plan personal. Este esențial să-ți menții rezerva de energie și bucurie plină, ca să ai resurse să oferi mai departe celor din jur ce ai tu mai bun. Când ești obosit, nu ai cum să fii 100% prezent în proiectele la care te înhami, nu poți performa la capacitate optimă, și nici nu-ți poți inspira colegii sau echipa. De aceea, road trip-urile pot fi o sursă de lumină și o oportunitate de a te deconecta de la ritmul de zi cu zi, ca să te reconectezi cu tine însuți.

Cum showroom-urile Auto Big se află în București și în Iași, mulți colegi din echipa noastră frecventează această rută cu mașina. Am mers de atât de multe ori între orașe, încât, probabil, știm pe de rost fiecare benzinărie și sens giratoriu. Ne-am plimbat pentru întâlniri de business, pentru diverse campanii, pentru team building-uri, pentru schimb de experiențe între birouri, sau pur și simplu, pentru o schimbare de peisaj. Iar la un drum de cinci ore, oricât de bune ți-ar fi playlist-ul, lista de podcast-uri preferate sau compania, ajungi să simți nevoia să te deconectezi de la atât de mult ‘a face’. Îți scriem în continuare despre 5 destinații pe care le regăsești pe ruta București - Iași, care pot servi drept adevărate surse de respirație adâncă și de energie frumoasă.

  1. Parcul Crâng și Grădina Publică din Buzău sunt ideale pentru o primă oprire, după ceva mai bine de o oră de la plecarea din capitală. O oază de verdeață în aer liber, cu alei umbrite de copaci bătrâni, cu lacuri pitorești sau zone pline de culoare în care să o iei la pas sau la alergat, să citești în tihnă, să te bucuri, pur și simplu, de faptul că poți privi cerul fără să ai un meeting sau un laptop la orizont.
  2. Cascada Buciaș, din cadrul Rezervației naturale Buciaș, este cea mai mare cădere naturală de apă din județul Bacău. Dacă faci drumeția aceasta alături de oamenii care sunt dragi sufletului tău - fie că e vorba despre familie, fie de echipă - este un câștig din categoria celor pe care nu le poți cuantifica tangibil. Pentru că vei simți în consolidarea relațiilor, în relaxarea minții sau în îmbunătățirea stării generale, trup - minte - suflet.
  3. Onești - orașul natal al gimnastei noastre de nota 10, Nadia Comăneci. O plimbare prin parcul dedicat acesteia este o pauză binevenită pentru reîncărcarea bateriilor, iar o vizită la Stejarul din Borzești și la Biserica Borzești, construită în jurul anilor 1400 de Ștefan cel Mare, te aruncă într-o poftă de citit despre istoria noastră. Peisajul este unul muntos, îmbrăcat în stejar, fag și brad, dealurile sunt pline de viță de vie, iar orașul, în sine, este un punct geografic ce merită vizitat măcar o dată în viață.
  4. Slănic Moldova - ape minerale, sesiuni de spa, peisaje montane, bucătărie savuroasă. Este un loc ideal pentru relaxare, ieșire din cotidian sau conectare cu sinele prin plimbatul în natură. O pauză de la gândirea micro din task-urile de zi cu zi este binevenită aici, unde te poți bucura în tihnă de deconectare de la rutina zilnică, redefinire a priorităților și timp pentru gândit macro.
  5. Lacul Bacău - o zonă pitorească, situată la marginea orașului Bacău, ideală pentru picnic, relaxare și conversații de la inimă la inimă. Cadrele naturale pe care ți le oferă sunt motivul perfect pentru a aștepta un apus la mal sau a-ți împrospăta pozele de wallpaper. În plus, activități uzuale aici includ pescuitul, drumeții, observarea păsărilor în habitatul lor natural, meditația sau yoga.

Aceste destinații nu sunt doar locuri de oprire între capitală și orașul teiului lui Eminescu, ci mai degrabă oportunități de a te reconecta cu natura și cu tine, și a-ți da un boost în baterii.

Mulțumim că ne citești! Sperăm ca prin intermediul acestor idei împărtășite cu voi să cunoaștem pasionați de călătorii, ca și noi, care poartă mai multe pălării profesionale; de la leaderi locali, la oameni cu agende pline la birou sau nomazi digitali.

Alte noutăți și sfaturi

Află noutățile noastre precum și cele mai bune sfaturi din domeniul auto.

4 iunie
Ziua Mondială a Mediului - 5 locuri pe care merită să le vizitezi în România
E World Environment Day! Și ce ocazie bună de a muta focusul asupra locurilor din România unde natura își face simțită prezen...
24 mai
Tu reușești să citești fiecare detaliu din talon rapid?
Talonul auto este un act care reprezintă pentru vehiculul tău cam ceea ce e certificatul de naștere pentru tine. Un certifica...
21 mai
Road Trip Inspiration: 5 locuri de camping în care să te oprești dacă mergi spre Franța vara asta
Vrem să vorbim cu tine despre inspirație la drum lung, sperând că vom cunoaște pasionați de călătorii, ca și noi, care poartă...
Ai o întrebare?