Garanție până la 2 ani
Istoric complet verificat
Programe de finanțare

Cel mai des întâlnite 5 țepe din piața auto și cum le poți evita

Vrei să îți achiziționezi o mașină, dar nu una oarecare, ci de pe piața automobilelor rulate? Pe piața auto din România există mulți samsari ce vor încerca să îți vândă o mașină neconformă prin orice mijloace.

Care sunt cele mai întâlnite 5 surprize neplăcute care pot veni împreună cu mașina ta?

 1. Mașina arată impecabil în anunț, însă, la o examinare la fața locului observi câteva nereguli legate de aspect, aparent minore, dar pe care vânzătorul nu le-a specificat în anunțul inițial. Acestea pot ascunde și alte defecțiuni mult mai grave ale autoturismului.
   
 2. Kilometri înainte sau kilometri înapoi? Depinde de istoricul mașinii. În cazul în care mașina are un rulaj foarte mare, samsarii optează pentru reducerea kilometrajului, chiar și cu câteva mii, pentru a se încadra într-un anumit rulaj. De exemplu, vei fi mai tentat să achiziționezi un autovehicul care are 190.000 de km. decât unul cu 200.000 km. rulați. De ce ar opta pentru mărirea rulajului anumitor mașini? În momentul în care o mașină aproape nouă are un accident și este cumpărată de către un dealer neonest la un preț mult sub piață, acesta va da kilometrajul mașinii înainte pentru a nu ridica semne de întrebare cu privire la prețul redus cu care dorește să o vândă. Desigur, nu va specifica nimic despre trecutul accidentat al mașinii.
   
 3. Distribuția schimbată înainte de numărul maxim de kilometri sau filtrul de particule anulat. O mașină care are kilometrajul apropiat de treapta de schimbare a distribuției va avea un cost mai scăzut de achiziție. După achiziționarea acesteia la un preț mic și derularea kilometrajului, un dealer auto își va promova mașina într-un mod cât mai transparent și mai plăcut pentru potențialul client, dar care ascunde multe nereguli ale autoturismului. Cât despre filtrul de particule anulat, practica aceasta este utilizată atunci când dealerul nu dorește să îl schimbe, dar optează pentru promovarea unei mașini fără cusur.
   
 4. Test-drive. Dacă ai trecut peste imperfecțiunile mașinii atent învăluite cu chit sau cu scuzele dealerului, e momentul pentru un test drive. Nu te sfii să bruschezi mașina pentru a vedea dacă mai descoperi și alte nereguli. De asemenea, fii atent dacă mașina are o tentă să se îndrepte înspre o anumită parte a drumului și la sunetul scos de motor.
   
 5. Dacă mașina arată exact ca în anunț, se prezintă bine la test drive și nu ai găsit nereguli, posibil ca aceasta să fi fost furată (așa cum fură și conținutul de pe anumite site-uri auto). Așa-numiții dealeri auto pot aduce o mașină furată din afară sau chiar de la firmele de închirieri auto din România. Mașina va arăta excelent, însă prețul scăzut este cel care îți va da de bănuit.
   

Ce trebuie să faci pentru a evita astfel de escrocherii? Va trebui să apelezi la dealeri auto autorizați cu experiență în domeniu și un vast portofoliu de clienți reali și mulțumiți. Auto Big Consult îți pune la dispoziție transparența unei echipe tinere, dar cu experiență, care dorește ca din ce în ce mai puține persoane să fie înșelate prin astfel de metode. Completează formularul online iar noi vom avea grijă să îți aducem o mașină adevărată!

Alte sfaturi

Oportunități de leasing pentru firmele de curierat și antreprenorii din domeniul transportului
Una dintre motivațiile noastre ca dealeri auto este susținerea antreprenorilor locali prin contribuția la planul lor de dezvoltare business. Cum? Cu resurse de finanțare și servicii integrate de achiziție de mașini și autoutilitare de 3,5 tone noi sau r...
Leasing financiar pentru mașina care se potrivește business-ului tău
Fiecare dintre noi se regăsește în propriul ritm de zi cu zi, iar nouă ne place să spunem că frumusețea vine, de multe ori, din diversitate. De aceea, vindem mașini noi sau rulate pe bază de comandă după preferințele, nevoile și așteptările fiecărui cli...
Despre mașini în 14 opriri interesante
Când a trecut anul - nu știm. Cert este că am încercat să ținem pasul cu trendurile din industria auto, să descoperim povești noi despre ceea ce ne pasionează cel mai tare și să legăm discuții cu oameni frumoși în materie de mașini și experiențe de cond...
Ai o întrebare?