Garanție până la 2 ani
Istoric complet verificat
Programe de finanțare

Studiu Hyundai: Tu ce tip de șofer ești?

Compania de automobile Hyundai a organizat un studiu pentru a descoperi tiparele comportamentale ale șoferilor în trafic în funcție de diferite criterii. Aceștia au descoperit 36.750 de tipologii diferite de condus. 

Dintre acestea, 5 s-au remarcat:

 • Încrezătoare - 28%. Aceasta se diferențiază prin atenția sporită și timpii reduși petrecuți în intersecții. Curajul și siguranța sunt cuvintele cheie pentru această categorie de șoferi.
   
 • Cumpătată - 24%. Șoferii cumpătați oferă prioritate colegilor din trafic fiind mereu vigilenți la eventualele pericole. Încearcă să evite mereu situațiile dificile și să nu deranjeze niciun participant la trafic. 
   
 • Calmă - 19%. Atitudine relaxată, degajată, dar cu ochi de vultur care să observe orice coleg de trafic. Posibil să încalce cateva reguli mici de circulație, dar nu va pune pe nimeni în pericol.
   
 • Agitată - 7%. Mereu atentă la drum și cu teama de a conduce, această categorie de șoferi utilizează mașina doar atunci când este strict necesar.
   
 • Agresivă - 7%. Șoferii agresivi nu se caracterizează printr-un limbaj neadecvat, ci printr-un stil de condus care bruschează automobilul, mărind astfel consumul de carburant. Frânele bruște, demararea în trombă, tăierea curbelor cu viteză mare sau claxonarea la semafor sunt câteva dintre „atuurile” acestei categorii.
   

Siguranța la volan vine într-un procent cu mult mai mare din partea bărbaților (35% se consideră încrezători) decât a femeilor, care se consideră agitate atunci când conduc (29%).

În ceea ce privește comportamentul persoanelor studiate, procentele sunt următoarele:

 • Nu utilizează niciodată claxonul în trafic - 92%
   
 • Acordă prioritate autobuzelor și altor mijloace de transport în comun - 42%
   
 • Mulțumesc celorlalți șoferi participanți la trafic - 37%
   
 • Forțează galbenul la semafor - 20%.
   

Același studiu a dezvăluit faptul că șoferii sunt mai calmi atunci când conduc mașini hybrid sau electrice (21%) față de cei ale căror autoturisme au motoare cu ardere internă (19%). Există multe lucruri care influențează stilul de condus al unui șofer. Printre cele mai importante se numără încrederea, experiența sau chiar și muzica de la radio. 

Tu din ce categorie de șoferi faci parte?

Alte noutăți

Oportunități de leasing pentru firmele de curierat și antreprenorii din domeniul transportului
Una dintre motivațiile noastre ca dealeri auto este susținerea antreprenorilor locali prin contribuția la planul lor de dezvoltare business. Cum? Cu resurse de finanțare și servicii integrate de achiziție de mașini și autoutilitare de 3,5 tone noi sau r...
Leasing financiar pentru mașina care se potrivește business-ului tău
Fiecare dintre noi se regăsește în propriul ritm de zi cu zi, iar nouă ne place să spunem că frumusețea vine, de multe ori, din diversitate. De aceea, vindem mașini noi sau rulate pe bază de comandă după preferințele, nevoile și așteptările fiecărui cli...
Despre mașini în 14 opriri interesante
Când a trecut anul - nu știm. Cert este că am încercat să ținem pasul cu trendurile din industria auto, să descoperim povești noi despre ceea ce ne pasionează cel mai tare și să legăm discuții cu oameni frumoși în materie de mașini și experiențe de cond...
Ai o întrebare?