26 martie

5 sfaturi pentru prima ta achiziție auto

Știm că alegerea mașinii potrivite nu este doar o decizie, ci o călătorie personală, care îți atinge multe aspecte din viața de zi cu zi. La Auto Big, echipa noastră te ghidează pas cu pas și îți devine personal shopper; adică un punct de reper și de conversație pentru fiecare întrebare sau nelămurire pe care ai putea-o avea.

Atunci când urmează să achiziționezi prima ta mașină, opțiunile sunt multe, iar fiecare vine cu al său ’ceva’ special. Și este posibil să te gândești că acest proces necesita multe resurse, de la timp la energie – lucruri de care ai cea mai multă nevoie în activitatea pe care o desfășori deja atât profesional, cât și personal. Partea bună? Ți-am pregătit 5 sfaturi care îți pot deveni puncte de plecare pentru eficientizarea procesului de achiziție. Haide să le descoperi!

1. Identifică-ți nevoia

Cu alte cuvinte: nevoile tale, busola noastră. 

Credem că 'varietate' este unul dintre cuvintele folosite cel mai des atunci când se vorbește despre gama de modele disponibilă pe piața auto astăzi. Iar cel mai important lucru pe care l-am învățat din interacțiunile cu clienții noștri a fost să ne întoarcem întotdeauna la 'DE CE', la nevoia pe care trebuie să o acopere alegerea mașinii despre care vorbim și la contextele în care aceasta te va purta. Câteva întrebări la care este util să te gândești:

  • Unde o vei conduce cel mai mult?
  • Cu cine vei călători cel mai des?
  • Cu ce nivel de tehnologie vrei să te întâlnești în mașină dacă ne referim la conectivitate și divertisment?
  • Ce tip de experiență de condus preferi?
  • Cât îți dorești să păstrezi mașina înainte de o vânzare ulterioară?

2. Bugetul

Cunoaște-ți opțiunile de finanțare și rămâi la cârma bugetului personal. 

E important să stabilești de la bun început suma cu care ești confortabil/ă să achiziționezi mașina; dar și pragul maxim pe care nu vrei să îl depășești, avansul pe care dorești să îl dai în eventualitatea unei finanțări în leasing sau prin credit auto, și rata lunară care îți permite să îți continui stilul de viață cu care ești obișnuit/ă. 

Bugetul este un factor primordial de luat în calcul pentru că pe de-o parte, o mașină nouă trebuie să îți aducă bucurie, nu constrângeri, iar pe de alta, ajută să ghideze procesul de căutare a celor mai bune opțiuni pe patru roți pentru tine. 

Scrie-ne cum arată mașina pe care ți-o dorești
Valoarea mașinii: 25,000€
Avans: 50%
Perioadă: 60 luni
* Acest calcul este unul estimativ, întrucât se bazează pe condiții de finanțare generale, care nu iau în calcul posibile oferte speciale existente, particularități ale firmelor solicitante sau bonitatea solicitantului. Valorile exprimate sunt disponibile exclusiv pentru persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate.
 

3. Must-have vs. nice-to-have

Echilibrează-ți așteptările: esențial versus opțional. 

Atunci când te vezi la volanul viitoarei tale mașini, care sunt dotările pe care ți le dorești neapărat; caracteristicile acelea must-have, care să fie corelate, în primul rând, cu utilitatea? Aici putem vorbi, de exemplu, despre pachete care țin de siguranță, de numărul necesar de scaune, de tipuri de tracțiune sau, pur și simplu, de confort. Fă o listă și cu cele din categoria 'nice-to-have' în eventualitatea în care îți dorești să păstrezi valoarea revânzării cât mai mare.

4. Costurile de întreținere

Ia în calcul cât te costă, de fapt, pe termen lung mașina. 

Atunci când alegi să cumperi o mașină, costurile nu se rezumă la achiziția inițială; ci trebuie luate în calcul și cele de întreținere, ce țin de perspectiva pe termen lung. Includem aici costurile de bază ce țin de echiparea de siguranță cu anvelopele necesare, reviziile periodice, costul pieselor de schimb, impozitul sau consumul de combustibil. 

Dacă ai în gând o mașină electrică, îți recomandăm și un articol pe care l-am scris aici despre ce înseamnă să deții o un vehicul full-electric.

5. La cine apelezi?

Pentru că știm că vrei să lucrezi cu oameni care fac ceea ce spun că fac.

Last, but not least, oamenii pe care-i alegi drept coechipieri de achiziție, sunt un factor important atât în alegerea modelului potrivit, cât și în siguranța pe care o resimți când pleci de pe loc de fiecare dată. Pentru că este de la sine înțeles să vrei să colaborezi cu o echipă care aduce mașini corecte, pe care le prezintă transparent și cărora le atașează o garanție. Profesioniști care mențin standarde înalte pe piața auto, dar și parteneri de discuții reale, în care să te simți auzit/ă și care îți oferă o gamă de opțiuni ce respectă variabilele care contează pentru tine.

Așadar, documentarea și verificarea recenziilor de la clienții anteriori pentru companiile pe care le vezi drept opțiuni îți pot fi de ajutor aici. Apropos, te invităm să le parcurgi și pe ale noastre, să ne cunoști puțin mai bine!

În încheiere, te lăsăm cu următoarele gânduri:

  • La Auto Big, ai toată atenția noastră; îți oferim un ’personal shopper’ cu care vei comunica transparent pe tot parcursul procesului de achiziție.
  • Verificarea 360 este un ’must-have’ profesional la care ținem, la fel cum este și dorința de a-ți oferi o experiență de care să-ți aduci aminte cu drag și bucurie.
  • Toți șoferii și toate șoferițele au un 'perfect match' pe patru roți. O știm și noi, o știi și tu. Dacă încă nu ai găsit mașina pentru tine, scrie-ne și o căutăm împreună!

Alte noutăți și sfaturi

Află noutățile noastre precum și cele mai bune sfaturi din domeniul auto.

28 iunie
Butonul de recirculare a aerului condiționat - când să-l folosești
Mașina ta este echipată cu o serie de funcții și butoane menite să îți facă fiecare călătorie mai confortabilă, iar experienț...
4 iunie
Ziua Mondială a Mediului - 5 locuri pe care merită să le vizitezi în România
E World Environment Day! Și ce ocazie bună de a muta focusul asupra locurilor din România unde natura își face simțită prezen...
28 mai
Road trips pentru liderii moderni: 5 opriri pentru reconectare pe traseul București - Iași
Deconectează-te pentru a te reconecta: Road Trips pentru Liderii Moderni.
Ai o întrebare?